Blog

16/06/2019

Open space, una tendència dels anys 50 ara reinventada

El concepte open spaceva aparèixer a Alemanya al voltant de l’any 1950, després de la Segona Guerra Mundial. Burolandschaft és la paraula que definia un concepte de distribució en un únic espai, sense partes ni divisions, amb les taules de treball disposades de forma funcional. Una de les finalitats principals era la millora del clima laboral i facilitar la comunicació i la relació entre els diferents treballadors. 

 

Avui dia, aquesta tècnica s’ha traslladat als habitatges dissenyant interiors on es potencien grans espais oberts. Es busca l’estètica i la funcionalitat prescindint de totes les parets secundàries, fusionant en un únic espai estances com el menjador, la cuina o, fins i tot, el dormitori. 

 

L’open space es pot aplicar tant a habitatges petits com grans, millorant-ne i potenciant-ne les qualitats. Aquest disseny permet que la llum s’expandeixi per tot l’espai, donant una major sensació d’estança acollidora, agradable i clara. En eliminar obstacles com les parets, també es redueix l’ús de la llum artificial i es millora la ventilació que passa a ser més ràpida i eficaç. 

 

Pel que fa a la decoració, es recomana un disseny minimalista amb pocs elements per no generar sensació de desordre. Respecte als colors, per mantenir l’estètica i potenciar la claror, s’acostuma a escollir el blanc, combinat amb altres tonalitats provinents de materials nobles com la fusta. 

 

Tot i transformar diferents estances en una, existeixen varietat de recursos per diferenciar clarament els espais. Una forma molt recurrent és utilitzar diferents materials al terra o bé mobles que facin la funció de separació. 

 

Contacta amb On Viure per trobar un habitatge o oficina open spaceadaptat als teus gustos y a les teves necessitats a Andorra. 

Descobreix ON viure, en un clic!