Blog

07/03/2019

Com preparar la teva casa per vendre-la

Un cop t’has decidit en vendre el teu habitatge, aquest ha d’estar llest per rebre les visites dels possibles compradors. La primera impressió que tinguin de la casa pot ser la definitiva. Perquè el comprador quedi satisfet, cal realçar els punts forts i minimitzar els febles. En aquest sentit, existeixen un seguit de consells que augmenten les probabilitats d’èxit amb una inversió mínima. Llegeix els següents suggeriments que faran que tots els detalls estiguin llestos per a vendre casa teva:

 

1- Deixa un espai neutre:

Treu de la casa tots els objectes personals, com per exemple fotografies familiars o altres peces d’aficions i gustos més individuals. Cal que el possible comprador se centri en l’habitatge i que la seva atenció no es desviï en aquests objectes. A més, un ambient i una decoració neutra té més probabilitats d’agradar a més persones. 

 

2- L’organització: 

Evita l’acumulació d’objectes i mobles que siguin innecessaris; l’excés de material farà que les habitacions semblin més petites del que són. El que interessa és donar una major sensació d’espai i que aquest estigui ben organitzat, que sigui funcional. 

 

3- Repara petits desperfectes: 

Una petita inversió per reparar desperfectes pot ser clau perquè un comprador decideixi adquirir la casa. Una casa deteriorada dóna la sensació d’espai poc cuidat i on poden existir altres desperfectes. A més, cal revisar el correcte funcionament dels endolls, les aixetes i altres equipaments similars. 

 

4- La pintura: 

Si el color de les parets està molt deteriorat, escull tons neutres i lluminosos com el blanc o el gris clar per pintar-les, sempre que s’adeqüin als colors de les altres parets. A més, aquest tipus de colors augmenten la sensació d’espai.   

 

5- Potencia la il·luminació: 

Cal assegurar-se que l’habitatge disposa de la il·luminació necessària. Si és possible, acorda les visites en una hora en què hi hagi llum natural i obre tant les persianes com les cortines. Si la visita és en horari de nit, encén totes les llums de la casa perquè aquesta guanyi en calidesa.

 

6- La neteja:

Assegura’t que la casa es vegi neta en tot moment, en especial la cuina i els banys. Cal treure la pols, netejar els finestrals, els equipaments de la cuina, el terra i tots els altres elements susceptibles d’estar bruts.

    

7- Les olors: 

L’olor és una de les primeres sensacions que captem, per això cal evitar que aquesta sigui desagradable. És necessari ventilar l’habitatge i, si es pot, ambientar-lo amb alguna espelma d’olor suau. 

 

8- L’equipament de la cuina:

Un bon equipament de la cuina atrau els compradors i els dóna a entendre que no han de realitzar despeses suplementàries.

 

9- Assegura’t que la casa tingui una temperatura agradable:

Si realitzes una visita en un dia de fred, escalfa prèviament l’habitatge. En canvi, si la visita és en un dia calorós, s’ha de mantenir la casa fresca. Cal donar sensació de confort al futur inquilí.

 

10- Les zones exteriors:

Si la casa té espais exteriors com un jardí, tallar la gespa, els arbustos i les plantes ajudarà a donar una sensació de zona cuidada, neta i agradable. Si el jardí és fred i poc colorit, es poden comprar plantes de colors i repartir-les. 

 

Tots aquests consells t’ajudaran a tenir èxit a l’hora de vendre casa teva!   

Descobreix ON viure, en un clic!