Blog

28/09/2018

8 motius per viure a Andorra

 

Amb 468 km² i 75.000 habitants, Andorra és un dels països amb més qualitat de vida del món. Diversos rànquings mundials han situat el Principat en les primeres posicions pel que fa al benestar i la salut dels seus habitants. I és que són moltes les raons que fonamenten aquesta qualitat de vida, raons que no han fet més que millorar amb el pas dels anys. A continuació, te n’anomenem  8 que faran que vulguis viure a Andorra (si és que encara no hi vius)!  

 

1- Andorra és natura;

Situat enmig dels Pirineus, el 90% del territori està format per valls, prats, muntanyes, boscos, rius i llacs. Només un 4% del país està edificat!  

2-Andorra és educació i cultura;  

El Principat compta amb quatre sistemes d’ensenyament de primer nivell que garanteixen una educació de qualitat en català, castellà, francès o anglès. Les escoles, repartides al llarg de tot el país i amb una ràtio per classe molt baixa, compten amb docents nacionals i estrangers que constitueixen la base d'un sistema educatiu de qualitat.  

3- Andorra és esport;

A més d’oferir-te més de 300 km de pistes per esquiar, a Andorra hi pots practicar una infinitat d’activitats i esports a l’aire lliure per a totes les edats com són: la BTT, l’escalada, el senderisme, les rutes a cavall, etc. 

4- Andorra és comerç;

El país compta amb diferents eixos comercials i més d’un miler de comerços que proposen les últimes tendències. A més, a diferència dels països veïns, al Principat els comerços tan sols tanquen quatre dies a l'any!    

5- Andorra és salut;

El sistema sanitari d'Andorra encapçala el rànquing mundial dels últims 25 anys per davant d’Islàndia i Suïssa. A més, l’entorn natural fomenta ineluctablement uns hàbits i un estil de vida molt saludables entre els seus habitants. 

6- Andorra és seguretat;

Andorra és un dels països del món amb un índex de criminalitat més baix. La seguretat, però, no és únicament una qüestió de xifres sinó de percepció dels ciutadans. El fet de viuretranquils i de gaudir d’un entorn segur, és un dels principals factors que determina la qualitat de vida del Principat. 

7- Andorra és empresa;

Andorra s’ha bolcat en optimitzar els mecanismes per facilitar la inversió nacional i estrangera i s’ha convertit en una oportunitat de creixement, optimització i expansió per a les empreses. El país, característic per una baixa pressió fiscal, proposa un mercat altament competitiu i amb molts avantatges empresarials.

8- Andorra és Medi ambient; 

L’aposta del país per l’ecologia compta amb compromisos de caràcter internacionals com l'adhesió del Principat al Conveni de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, en el qual l’Estat es va comprometre a reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH), entre d'altres, i la signatura de l’acord de París contra el canvi climàtic. A escala nacional, Andorra treballa en el foment de la mobilitat elèctrica.

 

Una darrera curiositat i ja t’haurem convençut... Sabies que l'esperança de vida a Andorra és la cinquena més alta de tot el món? Potser és per l'alçada del país i la qualitat del seu aire, per la deliciosa gastronomia, per la pràctica de l’esport o pel sistema sanitari. Sigui quin sigui el motiu, viure a Andorra és una opció amb infinits avantatges! Si encara no ho fas, passeja’t pel web i escull un pis o una casa On Viure.

Descobreix ON viure, en un clic!